BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Enhed for Lindrende behandling (ELB) søger pr 1.september 2024 eller snarest derefter en overlæge/afdelingslæge til et 1 årigt vikariat. Stillingen ønskes besat af en speciallæge med relevant speciallægeuddannelse indenfor tilgrænsende fagområder f.eks. onkologi eller hæmatologi.
Enhed for Lindrende Behandling:
Enhed for Lindrende Behandling er et selvstændigt afsnit i afdelingen.
Enheden arbejder tværfagligt. Samlet er der 14 ansatte bestående af følgende faggrupper: læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykolog og socialrådgiver.
Enhed for Lindrende Behandling arbejder overordnet på at udvikle og implementere en helhedsorienteret palliativ indsats til patienter med livstruende sygdom. Der er tale om patienter med maligne såvel som non- maligne uhelbredelige diagnoser med svær kompleksitet og stor symptombyrde.
Enhedens kliniske funktioner dækker blandt andet:
- ”Udefunktion”, hvor enheden varetager symptombehandling af alvorligt syge patienter i hjemmet.
- Tidlig palliativ indsats, hvor patienter ind visiteres i et kortere forløb tidligt i sygdomsforløbet.
- Varetagelse af den lægelige behandling på Hospice Sydvestjylland, Esbjerg.
- Rådgivning og tilsyn på indlagte patienter på Esbjerg Sygehus inkl. deltagelse i strukturerede konferencer på afdelinger med stort flow af palliative patienter.
- In-house funktion på alle relevante kliniske afdelinger.
Medicinsk Afdeling for Mave, Gigt, Blod og Lindrende Behandling (Afdeling M1)
Medicinsk Afdeling for Mave, Gigt, Blod og Lindrende Behandling (Afdeling M1) blev dannet i maj 2021 i forbindelse med en organisatorisk ændring med etablering af fire selvstændige medicinske afdelinger. Afdelingen råder over et fælles sengeafsnit med 23 senge. Sengeafsnittet har patienter fra alle tre specialer samt patienter inden for den mere brede interne medicin og i nogen grad infektionsmedicin. Afdelingen har på lægesiden et samlet stuegangshold med læger fra de tre specialer samt en infektionsmediciner 2-3 dage pr. uge. Afdelingen er beliggende i D bygningen i nye, lyse lokaler med enestuer. De tre specialer har selvstændige ambulatorier, Mave og Tarm Ambulatoriet deler fysiske rammer med Gigt og Bindevæv Ambulatoriet, mens Blodsygdomme Ambulatoriet deler fysiske rammer med de kirurgiske ambulatorier og endoskopifunktionen.
Enhed for Lindrende Behandling er organisatorisk en del afdelingen, men har i høj grad selvstændig funktion i dagligdagen. Enheden deltager på udvalgte afdelingskonferencer og yder sparring ift. blandt andet palliative forløb i afdelingen. Enheden har ingen sengepladser.
Afdelingen har en afdelingsledelse, som består af en cheflæge og en chefsygeplejerske. Ledergruppen udgøres derudover af fire ledende overlæger (en fra hvert speciale og en fra Enhed for Lindrende Behandling), fire oversygeplejersker (3 fra den medicinske side, samt en for Enhed for Lindrende Behandling), den uddannelsesansvarlige overlæge, to forskningsansvarlige, en overlæge ansvarlig for sengeafsnittet samt en ledende lægesekretær.
Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus er et veldrevet akutsygehus med høj faglighed. Sygehuset har aktiviteter i henholdsvis Esbjerg og Grindsted samt en veneklinik i Brørup. Esbjerg Sygehus rummer de fleste kliniske specialer på et højt fagligt niveau sammen med en udbygget og moderne diagnostisk funktion. Der behandles ca. 40.000 indlagte patienter om året, og der gennemføres ca. 285.000 ambulante besøg på årlig basis. Sygehuset er i en positiv udvikling med en fortsat ambition om at være et effektivt og imødekommende sygehus valgt af patienterne. Det er Danmarks 5. største akutsygehus med en velfungerende FAM, som fordrer en høj grad af tværgående aktivitet og samarbejde for at opnå optimalt patientfokus og effektive patientforløb. Der er mange spændende aktiviteter i gang på sygehuset: der arbejdes med patient- og pårørendeinvolvering, kvalitets- og forbedringsarbejdet vægtes højt, herunder indgår Esbjerg Sygehus i den Syddanske forbedringsmodel. Der er gode samarbejdsrelationer i det tværsektorielle samarbejde, og der er mulighed for at deltage i udviklings- og forskningsinitiativer. Derudover arbejder Esbjerg Sygehus med uddannelse af studerende inden for mange sundhedsfaglige fag, herunder medicin, samt videreuddannelse af personale.
Samarbejde, udvikling og perspektiver:
Enhed for Lindrende Behandling har et veludviklet samarbejde med de kliniske afdelinger på Esbjerg Sygehus, samt et velfungerende tværsektorielt samarbejde med den kommunale hjemmesygepleje, praktiserende læger og praktiserende fysioterapeuter i optageområdet. Ligeledes er der et naturligt, tæt samarbejde med Hospice Sydvestjylland.
Aktuelt arbejdes der i sygehusregi på at implementere en samlet strategi for palliation, og samarbejdet på Esbjerg Sygehus er under forsat udvikling med fokus på integration af palliation i det daglige kliniske arbejde.
Enheden er aktivt deltagende i uddannelse, undervisning og udvikling af den palliative indsats såvel regionalt som nationalt. Vi vægter deltagelse i nationale og internationale forskningsprojekter højt.
Vi forventer en ansøger, som
- er speciallæge i relevant speciale
- har interesse for palliativ indsats med udgangspunkt i sygehusets strategi for dette.
- Uddannelse som fagområdespecialist vil være en fordel, men er ikke et krav. Det er et krav at man er indstillet på oplæring og uddannelse inden for palliativ medicin.
- Erfaring med og kompetence i tværfagligt samarbejde
- Klinisk erfaring og kompetencer i relation til alvorligt syge patienter og deres pårørende.
- Gerne kendskab til rehabilitering
- Lyst og evne til at påtage sig selvstændige ansvarsområder
- Fagligt engagement, gode samarbejds- og kommunikationsevner samt humoristisk sans er en forudsætning.
I henhold til gældende overenskomst med Yngre læger.
Der indhentes børneattest forud for ansættelse.
Yderligere oplysninger
Øvrige oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til ledende overlæge Lise Mondrup – eller oversygeplejerske Hanne Christensen – begge via tlf. nummer 79182668
Oplysninger om Esbjerg Sygehus ses her.
Esbjerg Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune, om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig med familie. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til partneren. Se mere om Esbjerg Kommune her.
Ansøgningen
Fremsendes elektronisk med relevante bilag til nedenstående link. Ansøger bedes forholde sig konkret til de 7 lægeroller (Link til skema eller skrivbar PDF)
Ansøgningsfristen er den 5. august 2024. Samtaler forventes afholdt i uge 32/33
Forventet tiltrædelse 1. september 2024 eller efter aftale.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Esbjerg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade, 6700 Esbjerg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 05-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6086610