FC King George lider frustrerende nederlag til Team Viborg: "Det er mit ansvar som cheftræner, at holdet er sat godt nok op"

Morten Svane fremhævede især Emma Andersen for hendes fremragende præstation og sikre indgreb på banen.
Profilbillede
dato

På hjemmebanen Veldtofte Idrætspark tog FC King George imod Team Viborg i en hårdt kæmpet kamp, der desværre endte med en 1-2-sejr til gæsterne.

Cheftræner Morten Svane var ærlig i sin reaktion på kampen og erkendte holdets svære start. Derudover har Svane siden kampen overvejet, om det er ham selv der gør noget forkert.

"Med fare for at gentage mig nok engang, så starter vi endnu en kamp skidt og har 2 mål at hente. Inden kampen fik spillerne at vide, at der nogle ting vi forventede mere af, for at skabe lidt ind i øjnene på dem, så de gik ud og viste os trænere 'nej fandme nej, vi kan godt det i beder os om'. Men om det var korrekt at gøre det kan man sagtens diskutere men vi følte at det var på sin plads."

"Jeg må også kigge indad, og se om det er mig der ikke får sat holdet rigtig op inden kampene, siden vi endnu engang kommer skidt fra land. Er det måden jeg gør tingene på, får jeg sat holdet rigtig op. Det er helt klart noget jeg har brugt weekenden på at analysere omkring mig selv. Dog vil jeg sige, at spillerne også skal hive op i sig selv og komme ud med et bedre udtryk i 1. halvleg."

"Men det er mit ansvar som cheftræner at holdet er sat godt nok op. Så der venter et stort arbejde resten af sæsonen med at få humør på spillerne og få humør på til træningerne. Der skal nu ske et fodboldmirakel for at vi efter sommerferien også spiller i 2. division. Jeg vil mene, at vi hører til deroppe, og har vist vi kan være med når vi toppræsterer, men vores bund niveau er for lavt"

Svane understregede vigtigheden af, at holdet forbedrer deres bundniveau og øger deres engagement for at opnå bedre resultater i fremtiden. For han så nogle positive takter fra holdet i 2. halvleg:

"Vores indstilling i 2. halvleg er det vi skal tage med videre til Viborg på søndag, og starte kampen sådan, for så tror jeg fuldt og fast på vi tager sejren med retur fra Viborg. Vi kan nu spille mere frit og bygge på den opstilling, vi sluttede af med i kampen i lørdags. Der så vi noget godt fra pigernes side af, som vi tror på kan give os sejre i de sidste kampe."

Selvom nederlaget var skuffende, var der positive elementer at tage med fra kampen. Morten Svane fremhævede især Emma Andersen for hendes fremragende præstation og sikre indgreb på banen.

“Emma Andersen, spillere en fremragende kamp. Hun er her og der på banen og virkelig sikker i hendes indgreb. Så en bund solid præstration af Emma, det var dejligt at se fra hendes side af. Hun blev også fortjent kåret til kampen spillere af hendes holdkammeratere og træner team.”

FC King George-spiller, Mette Madsen, delte også sine tanker om kampen og erkendte, at holdet ikke var til stede i første halvleg, hvilket kostede dem dyrt.

"Vi var der ikke i de første 45 min, hvilket kostede os dyrt i kampen. I pausen for vi snakket tingene igennem og ændret formation som gør vi spiller en rigtig god 2. halvleg og er tæt på at lave et comeback og få point med fra kampen."

"Desværre var det ikke nok i dagens kamp, vi må også erkende vi møder et godt hold fra Viborg som spiller hurtigt og er gode på bolden hvis man lader dem være det. De er rigtig gode offensiv, med god kvalitet som vi ikke helt lykkedes med at lukke ned. Men vi møder dem igen allerede på søndag vi, har mulighed for at tage revanche."

På søndag den 19. maj skal FC King George møde Team Viborg. Kampen fløjtes i gang klokken 14:00 på Liseborgcentret.

Kampens resultat: 1-2 til Team Viborg
Række: 2. Division Kvinder Slutspil

Mål
25'0-1Marie L. Dalsgaard
34'0-2Louise A. Sørensen
58'1-2Anne F. Larsen
Kilde: Træner Morten Svane, FC King George - 2. Division Kvinder Slutspil