FC King George’s kvinder ude af 2. division efter nederlag: Skader og ustabilitet kostede dyrt

Profilbillede
dato

Efter en velspillet første halvleg kollapsede FC King George fuldstændigt i anden halvleg mod JAI. Træner Morten Svane ser tilbage på en sæson præget af op- og nedture.

FC King George's kvinder mødte søndag den 9. juni op til deres sidste kamp i 2. division mod JAI. Kampen begyndte lovende for gæsterne, som styrede spillet og havde hjemmeholdet på hælene.

“Vi spiller en kanon god første halvleg, og har JAI på hælene. Vi er bedst på bolden og styrer kampen som vi gerne ville og havde snakket om inden kampen,” forklarede træner Morten Svane.

Desværre ændrede skader og pausen kursen for FC King George. En skade til en nøglespiller tvang holdet til at ændre sin opstilling, og dette blev fatalt for kampens resultat.

“Efter pausen falder hele korthuset sammen. JAI scorer på alt, og vi er der bare ikke. Pigerne kæmpede hvad de kunne, men det er bare typisk vores sæson,” udtalte Svane.

På trods af nederlaget holdt Svane fast i sin tro på holdets potentiale. Han roste spillerne for deres indsats og anerkendte sin egen rolle i holdets modgang.

“Pigerne skal roses for at prøve i en kamp uden betydning. De skal roses for at gøre alt i deres magt for at vinde kampen. Det ansvar ligger på mine skuldre, og her har jeg ikke hjulpet holdet godt nok i de perioder i kampene. Talentet er der i truppen og viljen er der bestemt også,” sagde han.

I dagens kamp blev Jenny Djuve, Mette Madsen, Anne Larsen og Karen Knudsen fremhævet for deres præstationer gennem hele sæsonen. Josefine Boel blev kåret til kampens spiller med 7 stemmer.

“Boel kæmpede sig igennem kampen med en krop, der trænger til pause. Hun burde egentlig ikke spille mere end 45 minutter, men knoklede på og gjorde det fremragende,” roste Svane.

Selvom kampen mod JAI markerede afslutningen på deres tid i 2. division denne gang, ser Svane frem mod næste sæson med fornyet håb.

“Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi vender tilbage i 2. division igen. Vi kommer med et nyt setup, trænerne er bedre rustet, så vi er klar til at vinde fodboldkampe igen efter en tiltrængt sommerferie for alle parter,” afsluttede han.

Næste kamp for FC King George er et opgør imod Thisted FC. Det udspiller sig i Veldtofte Idrætspark d. 15. juni klokken 14:00.

Kampens resultat: 6-0 til JAI, Aarhus
Række: 2. Division Kvinder Slutspil

Mål

8'1-0Marika Skov
64'2-0Marika Skov
66'3-0Rikke Hansen
70'4-0Malou Xenia Thyrrestrup
73'5-0Mette Stern
86'6-0Malou Xenia Thyrrestrup

Kilde: Morten Svane