Fejr Arkitekturens dag i Esbjerg med en dag fyldt med aktiviteter

dato

Fredag den 11. oktober 2024 inviterer Esbjerg Kommune alle til at deltage i en dag med fokus på arkitektur og byudvikling på Den midlertidige Kvartersplads. Med temaet "Arkitekturen under forandring" byder dagen på workshops, præsentationer og kreative aktiviteter for både børn og voksne.

Esbjerg Kommune markerer Arkitekturens dag med en uge fuld af begivenheder, der sætter fokus på det globale tema: "Arkitekturen under forandring". En del af denne fejring er en spændende dag på Kvarterspladsen i Det Internationale Kvarter, hvor fællesskab og byudvikling er i centrum.

Helhedsplan og workshops

Fra kl. 14-17 åbner Kvarterspladsen op for en række aktiviteter. Stadsarkitekt Morten Harder vil præsentere den kommende helhedsplan for området, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med idéer til pladsens fremtid. Deltag i workshops, hvor du kan dele dine tanker om, hvad der skal være på den nye Kvartersplads.

Markedsplads og børneworkshop

Hjælp med at forme fremtidens markedsdage på Kvarterspladsen ved at give input til varetyper og frekvens. Børn kan deltage i en kreativ workshop, hvor de kan tegne og bygge deres visioner for pladsen.

Bæredygtighed og innovation

Der vil være boder med fokus på bæredygtighed, hvor du kan lære om BYSTART som værktøj til bæredygtig byudvikling. Studerende fra UC Syd præsenterer prototyper, der viser, hvordan samskabelse og bæredygtighed kan styrke kvarteret.

Mad, drikke og arkitekturvandring

Nyd hjemmebagte kager og lokal jordbærdrik fra Hjejlundgård, mens du oplever Portalhaven og hører om klimavenlig dyrkning. Dagen afsluttes med en arkitekturvandring rundt i kvarteret, hvor du kan lære mere om kvarterets historie og kvaliteter.

Praktisk information
Dato: Fredag den 11. oktober 2024
Tid: Kl. 14:00-17:00
Sted: Den midlertidige Kvartersplads, Storegade 220, 6705 Esbjerg Ø
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut