Ph.d.-stilling i jura på Juridisk Institut, Syddansk Universitet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Ved Juridisk Institut vil en ph.d.-stilling i jura med tjenestested på Campus Esbjerg være ledig til besættelse pr. 1. september 2024 eller snarest derefter.

Den primære opgave i ansættelsen er udfærdigelse af en ph.d.-afhandling inden for en tidsramme på tre år. Afhandlingen skal omfatte energiretlige spørgsmål; gerne, men ikke nødvendigvis, med relation til den grønne omstilling. Afhandlingen må gerne inddrage andre retlige discipliner såsom klimaret, miljøret, havret, konkurrenceret, forvaltningsret, afgifts- og skatteret e.l. Afhandlingen kan udfærdiges på dansk eller engelsk. 

Esbjerg fungerer i tiltagende grad som omdrejningspunkt for en stor del af de – især bæredygtige – indsatser inden for energisektoren, der i øjeblikket skyder op nationalt såvel som internationalt, både i form af private virksomheder og offentlige styrelser mv. Det gør det interessant at arbejde med energi lige netop dér, og der vil undervejs i projektet forventeligt være gode muligheder for at etablere kontakt og samarbejder med relevante aktører inden for energisektoren. Som ph.d.-stipendiat på Juridisk Institut, Esbjerg vil du også indgå i et socialt og tværfagligt ph.d.-miljø med stipendiater fra de andre forskningsmiljøer og uddannelser, der findes på campus. 

Vi forventer, at du har faglige kvalifikationer, der svarer til et niveau opnået ved gennemførelse af en relevant kandidatuddannelse. Har du praktisk erfaring inden for fagområder, der er relevante for det foreslåede projekt, er det i sagens natur en fordel, men det hverken kræves eller forventes.

Ph.d.-uddannelsen er en forskeruddannelse på højeste internationale niveau. Gennem ph.d.-forløbet indgår du som ph.d.-studerende i aktive forskningsmiljøer i både ind- og udland og får en omfattende faglig viden ved bl.a. at deltage i ph.d.-kurser. Gennem ph.d.-forløbet opnår du desuden undervisningserfaring, idet du kommer til at prøve kræfter med undervisning inden for udvalgte fag. Det forventes i den forbindelse, at du kan varetage undervisningen på dansk.

Som ansat ph.d.-studerende skal du indgå i det allerede etablerede juridiske forskningsmiljø på vores institut og især fagmiljøet på Campus Esbjerg. Du forventes derfor at udvise engagement og synlighed i forhold til instituttet internt som eksternt og at bidrage positivt til instituttets arbejdsmiljø, dagligdag og løbende drift. Det energiretlige fagområde er tilknyttet den offentligretlige forskningsgruppe. Du vil i den forbindelse skulle indgå i en centeropbygning inden for grøn omstilling sammen med de af Instituttets ansatte, der har relation hertil.

Du kan finde flere oplysninger om vores ph.d.-uddannelse på vores hjemmeside. På hjemmesiden finder du også informationer om instituttets meriteringsretningslinjer. Det juridiske ph.d.-program udbydes af Ph.d.-skolen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, og på deres hjemmeside kan du finde generelle oplysninger om det at være indskrevet som ph.d.-studerende.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at henvende dig til:

Ph.d.-koordinator, professor Nina Dietz Legind (om generelle spørgsmål ift. såvel uddannelsen som ansøgningsproceduren)
e-mail: ndj@sam.sdu.dk

Lektor Jette Thygesen (om faglige spørgsmål)
e-mail: jett@sam.sdu.dk

Professor Bent Ole Gram Mortensen (om faglige spørgsmål)
e-mail: bom@sam.sdu.dk

Professor Per Andersen (om Campus Esbjerg og Esbjerg som bæredygtig energimetropol)
e-mail: perand@sam.sdu.dk

Ansøgningen
Ansøgningen skal indeholde følgende:   

•   Motiveret ansøgning
•   Detaljeret CV. Uddannelses- og arbejdshistorik skal være måneds- og årstalspecifikt. 
•   Eksamensbeviser (kandidatbevis inkl. eksamensresultater) 
•   Ansøgningsskema til den ledige ph.d.-stilling (download skemaet her).
•   Projektbeskrivelse (maks. fem sider af 2.400 tegn pr. side inkl. mellemrum, noter, bilag, litteraturliste osv.) (download vejledning til udarbejdelse af projektbeskrivelsen her) 
•   Resumé af din projektbeskrivelse (maks. 250 ord) 
•   Eventuelle publikationer – dog maks. to (for publicerede kandidatafhandlinger er det kun problemformulering og konklusion, der skal uploades)
•   Oplysning om erfaring med undervisning eller anden vidensformidling

Der skal uploades to filer: Motiveret ansøgning samt CV inklusiv øvrigt materiale, der skal med i bedømmelsen.

Åbn linket "Ansøg nu" på vores hjemmeside, hvor ansøgningsformularen skal udfyldes, og nævnte to filer skal uploades.

Dokumenter, der ikke er på dansk, norsk eller svensk, skal oversættes til engelsk. Hvis din ansøgning ikke indeholder det påkrævede materiale, kan universitetet afvise den uden yderligere varsel.

Dokumenter bør ikke indeholde CPR-nummer - i så fald skal CPR-nummer overstreges.

Ansættelsesvilkår
Ansættelsen er på fuld tid og har en varighed af 3 år fra tiltrædelsen. 

Ansættelsen finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation for akademikere i staten med tilhørende cirkulære til protokollat om stillingsstrukturen for videnskabeligt personale ved universiteter og bestemmelserne for ph.d.-stipendiater, som den er beskrevet heri. Ansættelse som ph.d.-stipendiat sker i henhold til cirkulære af 20. december 2021 om overenskomst for Akademikere i staten – bilag 5, protokollat om ph.d.-stipendiater.

Ansøgningsprocedure
Ved ansøgningsfristens udløb udvælges et antal ansøgere til faglig bedømmelse (short-listing) ud fra en overordnet vurdering af, hvilke ansøgere der ift. deres kvalifikationer og projektbeskrivelse bedst matcher instituttets forskningsgruppers strategier og instituttets rekrutteringsbehov. 
De udvalgte ansøgere vil herefter blive bedømt af et fagkyndigt udvalg under ph.d.-skolen. Når udvalget har afgivet sin indstilling, vil ansøgeren få tilsendt den del af bedømmelsen, der vedrører vedkommende selv. Udvalgte ansøgere inviteres til en ansættelsessamtale.

Ansøgning og CV må max. fylde 10 Mb.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Juridisk Institut er en del af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, der består af i alt seks institutter. Instituttet har cirka 65 fastansatte medarbejdere – samt en række deltidsansatte undervisere – fordelt på fire forskningsgrupper (Privatret, Offentlig ret, International ret samt Retten i samfundet) og et sekretariat. Derudover har instituttet forskningscenteret Centre for Law, Sustainability & Justice. Instituttet arbejder for at sikre høj kvalitet og samfundsmæssig relevans inden for retsvidenskabelig forskning, uddannelse og videnudveksling.

Juridisk Institut udbyder den traditionelle jurauddannelse (BA jur.)/Cand.jur. samt kombinationsuddannelsen HA(jur.)/cand.merc.jur. Instituttet varetager endvidere undervisningen i de øvrige juridiske fag, der udbydes på SDU, bl.a. på cand.merc.aud., ingeniøruddannelserne og HD-uddannelserne.

Instituttet har til huse på tre lokationer, Campus Odense – hvor størstedelen af medarbejderne har deres daglige virke –, Campus Kolding samt Campus Esbjerg, hvor BA jur.-uddannelsen startede i 2023, og det juridiske fagmiljø derfor er under opbygning.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Esbjerg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Syddansk Universitet, Degnevej, 6705 Esbjerg Ø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-05-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6027139

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet