Restaurant i Esbjerg har succes med nyt koncept: Pommes frites med toppings

The Burger Concept’s Loaded Fries med cajun-marineret chicken, sennepsmayo toppet med forårsløg. (Foto: The Burger Concept)
dato

Med konceptet ”loaded fries” udfordrer The Burger Concept de klassiske pommes frites on the side. Nu fås fritterne toppet med ost og kød, og på kort tid er konceptet blevet enormt populært i Esbjerg. 

Hvorfor bestille pommes frittes on the side, når man kan få dem med toppings? På kort tid er loaded fries blevet en populær spise hos den The Burger Koncept i Esbjerg, og konceptet udgør i dag 15 procent af kædens salg. Det består i al sin enkelhed af pommes frites toppet med flydende ost, forårsløg og kød – for eksempel sprødt bacon, chicken kebab, cajun chicken eller chorizo.

– Kunderne tager bedre imod vores loaded fries-koncept, end vi turde drømme om. Pommes frites er blandt danskernes yndlingstilbehør, og vi var lidt nervøse for reaktionen over at røre ved den klassiske servering, men folk har kun været åbne for at prøve favoritten i en ny udgave, siger Simon Franck Jakobsen, der er direktør og medejer af The Burger Concept i Esbjerg. 

Fastfoods svar på biksemad
Ifølge Simon Franck Jakobsen er loaded fries populært i Tyskland, og han tror, at konceptet også kan nå en vid udbredelse i Danmark. 

– I Tyskland er loaded fries et stort hit, og vi så et stort potentiale i at bringe konceptet til det danske marked. Loaded fries minder nemlig om retter, som danskerne allerede kender og holder af – tag for eksempel nachos toppet med ost og kød eller biksemad af kartofler, kød og løg, siger Simon Franck Jakobsen.

The Burger Concept arbejder kontinuerligt på at forny og variere konceptet i samarbejde med danske gastronomer. Hermed kan kunderne løbende se frem til nye versioner af loaded fries med forskellige typer af toppings.

Rammer sensorisk plet
Den positive modtagelse af konceptet ”loaded fries” kan ifølge Michael René, der er fødevareekspert og lektor i sensorik og fødevareteknologi ved Københavns Professionshøjskole, have sammenhæng med, at retten indeholder professoren Peter Klosses seks grundprincipper for et smagfuldt måltid – de såkaldte 6 kulinariske succesfaktorer.

– I en pomfrit får vi det søde, det salte og det fede, og tilsætter man hertil tre grundsmage, har vi alle grundsmagene for, at retten kan blive en succes. I stedet for at skulle tilføje det on the side får man med loaded fries tilført det i selve retten gennem for eksempel det syrlige fra sennep, umami fra bacon og bitterstoffer fra forårsløg, siger Michael René.

En loaded fries koster 29,95 kroner hos The Burger Concept i Esbjerg eller via takeaway-portalerne Wolt, Just Eat og Hungry.

The Burger Concept er en hurtigvoksende dansk fastfood-kæde med 11 fysiske takeaway-restauranter fordelt i landet. Virksomheden har samarbejder med Wolt, Just-Eat og Hungry. Læs mere på www.theburgerconcept.com

Kilde: The Burger Concept
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.