Speciallæge med bred interesse og erfaring indenfor reumatologi og diagnostik søges til det medicinske reumatologiske speciale i Medicinsk Afdeling for Mave, Gigt, Blod og Lindrende Behandling på Esbjerg Sygehus. Vi søger en speciallæge med erfaring og højt fagligt niveau i reumatologi med lyst til tværfagligt og tværsektorielt samarbejde, udvikling og uddannelse. Stilingen ønskes besat pr. 1. april 2025 eller efter aftale.
Det medicinske reumatologiske speciale på Esbjerg Sygehus er i en rigtig god udvikling både klinisk og forskningsmæssigt.
Afdelingen har en forskningsenhed, som blandt andet arbejder med fokus på leddegigt, psoriasisgigt, kroniske smerter ved reumatologiske lidelser, kæmpecellearteritis og muskelgigt.
Vi søger en overlæge med særlig interesse for den akutte og subakutte del af reumatologien, og som har erfaring med og lyst til at påtage sig en ledelsesfunktion i afdelingens udredningsklinik, Diagnostisk Center for Mulige Kræftsygdomme (DCMK). Da denne klinik arbejder på tværs af afdelingens specialer og personalegrupper er samarbejde og lydhørhed en nødvendighed.
Reumatologi
I specialet er der solid klinisk viden og erfaring inden for alle specialets områder.
Specialet har en god lægebemanding inklusiv en stabil gruppe af speciallæger. Der er aktuelt 1 professor, yderligere 2 overlæger og 2 afdelingslæger samt ph.d. studerende i specialet. Der er derudover en ekstern klinisk lektor med funktion ift. kandidatuddannelsen i medicin og det tilhørende stamafdelingskoncept. Konceptet indebærer, at de kandidatstuderende igennem hele uddannelsesforløbet har en fast tilknytning og tilhørsforhold til en bestemt stamafdeling og et speciale. Specialet har læger i uddannelsesforløb, i klinisk basisuddannelse, introduktionsstilling til intern medicin, hoveduddannelse til almen praksis og i hoveduddannelse i Intern medicin: Reumatologi.
Ambulatoriet har en gruppe af sygeplejersker med stor specialeerfaring – heraf en projektsygeplejerske.
Gigt og Bindevæv Ambulatoriet ligger i ny renoverede lokaler sammen med afdelingens øvrige ambulatorier. I ambulatoriet har vi ud over almindelig ambulant funktion, en behandlerstue hvor vi varetager diverse infusionsbehandlinger. Der er overalt adgang til ultralyd, og det forventes, at speciallægerne deltager aktivt i oplæring af uddannelseslæger indenfor dette. Vi har under supervision selvstændige sygeplejeambulatorier. Her varetages primært diagnosesamtaler, opfølgningssamtaler samt praktisk oplæring omkring behandling.
Afdelingens konferencer består dels af fælles konferencer og undervisning. Derudover afholdes daglige konferencer i de enkelte specialer. Konferencerne har fokus på uddannelse samt drift og kvalitetsarbejde.
Medicinsk Afdeling for Mave, Gigt, Blod og Lindrende Behandling (Afdeling M1)
Specialet Reumatologi er en del af Medicinsk Afdeling for Mave, Gigt, Blod og Lindrende Behandling (M1). Afdelingen blev dannet i maj 2021 i forbindelse med en organisatorisk ændring med etablering af fire selvstændige medicinske afdelinger. Afdelingen råder over et fælles sengeafsnit med 23 senge. Sengeafsnittet har patienter fra alle tre specialer samt patienter inden for den mere brede interne medicin og infektionsmedicin. Afdelingen har på lægesiden et samlet stuegangshold med læger fra de tre specialer samt en infektionsmediciner 3 dage pr. uge. Afdelingen er i september 2023 flyttet i et nyere sengeafsnit, hvor der udelukkende er enestuer.
Blodsygdomme Ambulatorium foretager udredning og behandling af langt de fleste hæmatologiske sygdomme i tæt samarbejde med Hæmatologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Gigt og Bindevæv Ambulatoriet varetager udredning og behandling af reumatologiske sygdomme. Afdelingen har derudover en tværgående udredningsklinik (Diagnostisk Center for Mulige Kræftsygdomme - DCMK), som varetager udredning af patienter henvist f.eks. ud fra MAS (Mulig Alvorlig Sygdom) kriterier, mistanke om lymfom eller mistanke om hepatocellulært carcinom. Personalet i klinikken kommer fra alle tre specialer, og der er en fast forløbskoordinator.
Enhed for Lindrende Behandling er organisatorisk en del afdelingen, men har i høj grad selvstændig funktion i dagligdagen. Enheden har ”Inhouse funktion” på sygehusets afdelinger, hvor der ydes sparring ift. blandt andet palliative forløb. Enheden har ingen sengepladser.
Afdelingen har en afdelingsledelse, som består af en cheflæge og en chefsygeplejerske. Ledergruppen udgøres derudover af fire ledende overlæger (en fra hvert speciale og en fra Enhed for Lindrende Behandling), den ansvarlige overlæge for sengeafsnittet, to forskningsledere, fire oversygeplejersker (en uddannelses- og forskningsansvarlig, en for ambulatorierne, en for sengeafsnittet og en for Enhed for Lindrende Behandling), den uddannelsesansvarlige overlæge og den ledende lægesekretær.
Der er vagtfællesskab for alle de medicinske specialer på Esbjerg Sygehus (kardiologi, endokrinologi, hæmatologi, lungemedicin, nefrologi, medicinsk gastroenterologi, reumatologi).
Vagtstruktur
Afdelingens læger dækker vagter i Fælles Akutmodtagelses (FAM) medicinske vagthold. Vagtholdet består aktuelt af to forvagter (hhv. kardiologi og medicin), fælles mellemvagt, medicinsk bagvagt 2, som oftest er en læge i hoveduddannelse samt medicinsk (og kardiologisk) bagvagt, som er speciallæge eller HU5 læge.
KBU læger, introduktionslæger og HU læger i almen medicin er ansat i en fælles medicinsk gruppe, som ledes i fællesskab mellem cheflægerne fra de medicinske afdelinger. Øvrige HU læger og speciallæger er ansat i de enkelte afdelinger og specialer. Denne struktur er etableret 1. januar 2022.
Som speciallæge forventes man at deltage i den medicinske bagvagt 1 samt weekendarbejde. Bagvagt 1 er en todelt vagt med tilstedevær. Aktuelt er der 23 læger i vagtlaget. De seneste år er det akutmedicinske speciale på sygehuset vokset, og akutlægerne dækker i tiltagende grad modtagelse af de akutte patienter. Der foregår i relation til dette en løbende justering i det medicinske vagthold. Dette forventes dog ikke at give ændringer for speciallægernes vagt.
Vi forventer en ansøger, som:
- er speciallæge i Intern medicin: Reumatologi med et solidt fagligt fundament indenfor specialet, og med fokus på at fastholde at afdelingen går foran i at arbejde evidensbaseret og efter gældende retningslinjer
- erfaring med udredningsforløb/udredningsklinik i lighed med DCMK
- fokuserer på samarbejde på tværs af afdelingens specialer med de udviklings- og optimeringsmuligheder, der ligger i dette
- deltager aktivt og konstruktivt i samarbejdet på tværs af hospitalet inkl. konstruktivt samarbejde med akutfunktionen og de parakliniske specialer
- understøtter og deltager aktivt i etablering af et godt arbejds- og uddannelsesmiljø
- ønske om og forudsætninger for at påtage sig en ledelsesrolle i DCMK
- En afdeling, som over de sidste år har været igennem mange omstillinger, og som er i en meget positiv udvikling, men hvor der også stadig er mulighed for at sætte sig præg og få indflydelse
- Sparring med en afdelingsledelse, som arbejder med inddragende og dialogbaseret ledelse og som prioriterer trivsel og udvikling højt
- Stor selvstændighed med mulighed for selv at sætte sit præg på stillingen
- Klinisk arbejde i en afdeling med højt fagligt niveau i alle specialer og i reumatologien i særdeleshed
- Mulighed for og forventning om fortsat faglig udvikling
I henhold til gældende overenskomst med Foreningen af Speciallæger.
Der indhentes børneattest.
Yderligere oplysninger
Øvrige oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Cheflæge, Lone Klinge (tlf. 21560813 / Lone.klinge@rsyd.dk) eller Specialkonsulent, Rikke Riber Zachariassen (tlf. 79182180 / Rikke.Riber.Zachariassen@rsyd.dk)
Se funktionsbeskrivelsen for yderligere oplysninger.
Se oplysninger om Esbjerg og Grindsted Sygehus her.
Esbjerg Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune, om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig med familie. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til partneren. Se mere om Esbjerg Kommune her.
Ansøgningen
Fremsendes elektronisk med relevante bilag til nedenstående link. Ansøger bedes forholde sig konkret til de 7 lægeroller, men med særligt fokus på ledelse (Se skema).
Ansøgningsfristen er den 18. februar 2025. Ansættelsessamtaler afholdes løbende.
Forventet tiltrædelse 1. april 2025 eller efter aftale.
Esbjerg Sygehus, Grindsted Sygehus, Syddansk Universitetshospital:
Et akutsygehus for det sydvestjyske område i Region Syddanmark med aktiviteter i henholdsvis Esbjerg og Grindsted samt veneklinik i Brørup. Esbjerg Sygehus rummer de fleste kliniske specialer på et højt fagligt niveau sammen med en udbygget og moderne diagnostisk funktion. Der behandles ca. 40.000 indlagte patienter om året, og der gennemføres ca. 285.000 ambulante besøg på årlig basis. Sygehuset står over for en række spændende, strategiske udfordringer, hvor de væsentligste er:
- Patient og kundefokus
- Det hele sygehus
- Tilpasning til nye vilkår
Med kandidatuddannelsen i medicin, bringer det sygehuset i selskab med kun 4 andre sygehuse i landet, og giver os en helt særlig rolle.
Esbjerg Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune, om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig med familie. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til partneren igennem kommunens netværk.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Esbjerg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
skiftende arbejdstid
-Arbejdsgiver:
Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade, 6700 Esbjerg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 18-02-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/e3af7d19-8f1d-4a21-bd3d-6f96de467fa4