Teknisk og fagligt stærk kollega med interesse for klima til Esbjerg

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet





Er du energi- og klimateknisk velfunderet, og samtidig nysgerrig på andre fagligheder i et stærkt tværfagligt miljø? Er du ingeniør eller lign. inden for energisektoren og har du lyst til at bringe det i spil i et af EU´s vigtigste klimainstrumenter?

Så har vi brug for dig i vores nye kvoteenhed, der er placeret i Energiadministrativt Center i Esbjerg.

Om Kvoteenheden Kvoteenheden er en nyoprettet enhed i Energistyrelsen, der består af teknikere, jurister og generalister. Vi samarbejder på tværs af vores fagligheder i en sektoropdelt struktur for at udnytte vores kompetencer så bredt som muligt.

Enheden står over for implementeringen af nye sektorer, herunder søfart, bygninger og transport, i EU´s kvotehandelssystem (ETS), samtidig med, at det eksisterende ETS-system ændres. For at sikre en automatisk og brugervenlig opstart af de nye sektorer, lægger vi vægt på at løsningerne sker i samråd med vores interessenter, og derfor samarbejder vi bredt med de omfattede brancher, andre myndigheder, departementet og vores kolleger i de andre centre i Energistyrelsen.

Dine opgaver vil bl.a. omfatte:

Du bliver en del af en faglig stærk og engageret enhed, og kommer i første omgang til at arbejde med sagsbehandling af de kvoteomfattede virksomheder.

Afhængigt af hvordan opgaverne i den kommende handelsperiode udvikler sig, kan du også komme til at arbejde med tildeling af kvoter eller andre opgaver i de nye sektorer. Vi deltager i en række ekspertgrupper og fora på EU-plan, og her vil du komme til at repræsentere kvoteområdet som deltager.

Om dig Du har en baggrund som f.eks. ingeniør, energiteknolog eller lignende, gerne med erfaring fra et eller flere af vores arbejdsområder. Du er fagligt stærk og har gode formidlingsevner, især på skrift men også i tale.

Du har måske erfaring fra en anden politisk ledet organisation eller offentlig forvaltning, og det falder dig naturligt at se din faglighed som en del af en helhed sammen med de juridiske regler og de politiske ønsker. Du kan både arbejde selvstændigt og sammen med andre i projekter, du kan balancere kvalitet med fremdrift, og repræsenterer styrelsen udadtil, fx ved faglige møder i EU-regi. Du har lysten og evnerne til at etablere gode samarbejdsrelationer med vores interessenter og dine kolleger i Energistyrelsen, Departementet og andre myndigheder.

Om kvoteordningen ETS-systemet, der blev oprettet i 2005, er et af de EU´s vigtigste instrumenter for at reducerer drivhusgasemissioner på en omkostningseffektiv måde samtidig med, at det medvirker til at fremme lavemissionsinnovation, og derved understøtte det opdaterede 2023-klimamål, på mindst 55% nettoemissionsreduktioner sammenlignet med 1990-niveau.

Kvoteordningen omfatter i dag 8 luftfartsselskaber og omkring 300 produktionsanlæg i energiforsyningen og den tunge industri i Danmark. De skal allesammen rapportere deres årlige CO2-udledning til Energistyrelsen på baggrund af godkendte overvågningsplaner. Efterfølgende skal de returnere en kvote, for hver ton CO2 de har udledt. Langt de fleste ansøger om tildeling af kvoter gratis, men skal ud at købe kvoter ved siden af. Da der er tale om en EU-ordning, involverer arbejdet en del samarbejde med EU-kommissionen og de andre medlemslande.

Læs hele vores kernefortælling og få indblik i vores værdier.

Center for Energiadministration (EAD) er en del af Energistyrelsen, og ligger i Esbjerg. I den nyoprettede enhed for Kvoteordningen er der i dag 14 medarbejdere, men enheden vil i takt med implementeringen af de nye sektorer, stå over for en udvidelse. I alt arbejder der ca. 130 medarbejdere i Esbjerg, hvor vi også løser opgaver inden for fx støtteordninger til vedvarende energi (VE), Energimærkningsordningen for bygninger, det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), og udbetaling af puljemidler til grøn omstilling.

Læs mere om os på www.ens.dk eller se vores video på https://ens.dk/om-os/karriere

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til den relevante overenskomst for akademikere i staten som fuldmægtig med rådighedsforpligtigelse.
Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedschef Henrik Blyt på tlf. +45 33 92 75 86.

Energistyrelsen betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Vi ønsker at besætte stillingerne snarest muligt.

Sådan ansøger du Du søger jobbet via www.ens.dk/job. Benyt funktionen "Søg stillingen" på stillingsopslaget. Din motiverede ansøgning med CV, eksamensbevis inkl. karakteroversigt og eventuelle øvrige bilag skal være indtastet senest den 23. oktober 2023. Samtaler forventes afholdt i uge 44.

Kandidater til stillingen skal være indstillet på at løse en opgave i forbindelse med rekrutteringsprocessen.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Esbjerg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Energistyrelsen, Carsten Niebuhr Gade , 1577 København V

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 23-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5922587

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet