Anders And besøger Vestjylland: På jagt efter barndomsven og mistet shilling med onkel Joakim

Foto: HAVE Kommunikation & PR.
dato

Til efteråret bringer Anders And & Co. endnu engang en historie i sin populære serie ‘Skjulte Skatte’, og denne gang går turen til Vestjylland.

Ænderne tager helt fra Esbjerg Havn til Ringkøbing og kommer forbi Fanø, Hirtshals og Thyborøn - med et enkelt besøg til Herning inde i landet. På vejen besøger de blandt andet Mennesket ved Havet, Esbjerg Rådhus, Bagges dæmning, Lyngvig Fyr og Sneglehuset.

I historien er ænderne på jagt efter onkel Joakims gamle barndomsven og får hjælp af både lokalbefolkningen og tv-værten Pebrus IngeAnd, der til forveksling ligner den danske journalist, tv-vært og forfatter, Peter Ingemann.  

Det går ikke stille for sig i hovedhistorien af Anders And & Co., der udkommer i uge 41, hvor Anders And og onkel Joakim drager på endnu et eventyr i serien ‘Skjulte Skatte’ - denne gang til Vestjylland.

Anders And og onkel Joakim ankommer til Esbjerg Havn i jagten på onkel Joakims barndomsven, Ewan Sheldrake, der mangler at betale en shilling tilbage, som han lånte for år tilbage.

Desværre for ænderne er hele internettet i Danmark nede, så det bliver svært for dem at finde information, som kan føre dem til Ewan. Det bringer dem i stedet ud på en hæsblæsende jagt op og ned langs Den jyske Vestkyst – og en smuttur ind i landet til Herning.

Med sig har de den selvoptagede, storskrydende tv-vært Pebrus IngeAnd, som ved alt om det hele, og som gerne vil hjælpe ænderne med at finde Ewan – ikke mindst for at vise, at han kan alt, og at alle i Danmark kender ham!

Historien hylder ligeledes medstifteren af den danske Donaldistforening, Anders Christian Sivebæk, fra Snedsted i Thy, der giver ænderne det afgørende tip til at finde Ewan.

Peter Ingemann giver det en ekstra dimension
Svend Skytte, som er Anders And-bladets redaktør, udtaler følgende: 

”Vi glæder os hvert eneste år til uge 41, hvor vi sender ænderne ud på eventyr i Danmark, og vi har længe haft et ønske om at sende dem op og ned langs Vestkysten, som gemmer på en masse spændende oplevelser. At vi derudover fik mulighed for at få Peter Ingemann med i historien, og at det skulle vise sig, at han vidste en masse om Anders And og havde klare forventninger til sin figur i historien, giver bare det hele en ekstra dimension.”

Peter Ingemann blev i foråret spurgt, om han havde lyst til at være med i historien, og det tog ham ikke mange minutter at tage den beslutning:

“Jeg sagde naturligvis ja tak med det samme, fordi det er en kæmpe ære at være med i Anders And. Jeg har jo læst Anders And og Jumbobøger, siden jeg var helt lille! Redaktionen har fået helt frie hænder, men jeg foreslog, at karakteren kunne være selvfed, bedrevidende og småhysterisk, som tv-værter jo ofte er,” griner Peter Ingemann og fortsætter:

“Jeg glæder mig til at se resultatet, og jeg håber, at læserne får nogle gode grin med på vejen i historien.”

Baseret på idéer fra læserne
Historien er en del af serien Jagten på Danmarks skjulte skatte, som siden 2018 har bragt Anders And, onkel Joakim, Rip, Rap og Rup til Fyn, Trekantområdet, Vendsyssel, Sønderjylland og Midtjylland. 

I december sidste år var Vestkysten nomineret til at få besøg af ænderne sammen med Lolland-Falster, Nordvestsjælland og Grønland, og det blev Den jyske Vestkyst, der løb af med sejren og sendte ænderne dertil på baggrund af de bedste og mest kreative forslag.

Anders And & Co. nr. 41, som udkommer den 12. oktober 2023.

Kilde: HAVE Kommunikation & PR