Politi undersøgte Fourfeldtskolen i Esbjerg efter bombetrussel på chatbesked

Profilbillede
dato

Elever kan trygt komme tilbage på skolen i morgen, og afspærringen er nu ophævet.

Syd- og Sønderjyllands Politi  modtog tirsdag kl. 13.49 via alarmcentralen en anmeldelse om bombetrussel mod Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg.

 

Politiet evakuerede skolen, og eleverne blev ført over på en sportsplads øst for skolen, mens området omkring skolen blev spærret af. Samtidig gik efterforskerne hos Syd- og Sønderjyllands Politi i gang med deres arbejde.

 

”Når vi modtager anmeldelse om en bombetrussel – uanset i hvilken sammenhæng den findes – så tager vi det dybt alvorligt, og derfor ankommer vi til skolen og sørger for, at alle personer bliver ført væk og i sikkerhed”, fortæller vicepolitiinspektør Karsten Hulmose, Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

I den forbindelse har både Forsvarets ammunitionstjeneste samt bombehunde været på stedet.

 

Efterforskningen har dog vist, at der var tale om en person, som havde skrevet chatbeskeder, som indeholdt sætninger, der var blevet tolket som en mulig bombetrussel mod Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg. Undersøgelserne har vist, at der ikke var tale om en bombetrussel, hvorfor vi har ophævet afspærringen på stedet.

 

Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg vil være åben som normalt i morgen. Skolen har kommunikeret til forældrene via Aula, og den kommunikation til forældrene fortsætter, så alle ved, hvordan de skal forholde sig i morgen.

 

Hændelsen tirsdag kan naturligt skabe utryghed i området, og derfor er Syd- og Sønderjyllands Politi til stede med den mobile politistation ved Fourfeldtskolen Bohr onsdag morgen fra klokken 07.30 til 08.30, når børn og forældre ankommer til skolen. Her er der mulighed for at få en snak med betjentene. Det samme vil være tilfældet i morgen eftermiddag fra klokken 14.00 til 15.00.

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi