Stig på Fulton og oplev uudforskede dyb ved Esbjerg i uge 42

Foto: Vadehavscentret. Stig ombord på skonnerten Fulton og vær med til at udforske de tidevandsdyb ud for Esbjerg, som Vadehavscentret og Aarhus Universitet har fået særlig tilladelse til at besøge i efterårsferien i uge 42.
Profilbillede
dato

Stig på Fulton og oplev uudforskede dyb ved Esbjerg i uge 42

Tidevandsdybene ud for Esbjerg er hjem for forunderligt dyreliv, men er også blandt de mindst undersøgte levesteder for havdyr i Danmark. For at få mere viden om livet i dybene stævner Vadehavscentrets naturvejledere i efterårsferieuge 42 ud fra Esbjerg på den tremastede skonnert Fulton af Marstal.

- Vi har fået særtilladelse til at undersøge det forunderlige og mærkværdige liv, der findes i dybet ud for Esbjerg. Vores naturvejledere er med ombord og har vod og andet udstyr med, så vi kan fange og undersøge dyrene helt tæt på. Her vil naturvejlederne fortælle om dyrenes særlige tilpasninger til livet i Vadehavet. Turen giver også mulighed for at se Esbjerg fra vandsiden, og mon ikke Vadehavet, her midt i træktiden, også kan byde på en mindeværdig fugleoplevelse med vinterfugle, siger Vadehavscentrets leder, Klaus Melbye.

Han opfordrer derfor interesserede til at medbringe kikkert og kamera, for turene med Fulton i efterårsferien er åbne for dem, der vil med ud at opdage livet i tidevandsdybene.

Fulton sejler ud fra Esbjerg to gange dagligt - klokken 10.00 og 13.00 - fra mandag den 16. til og med fredag den 20. oktober i efterårsferien.

 - Det er første gang, vi undersøger dybet ud for Esbjerg. Fangsten går videre til Aarhus Universitet, der undersøger den nærmere i forskningsøjemed, fortæller Klaus Melbye.Vadehavet og Vadehavscentret er interessante og relevante at besøge uanset årstid, og begge holder derfor åbent året rundt.

I efterårsferien byder Vadehavscentret - ud over Fulton-turene - på "byg din egen uro af østersskaller" for børn, ekspeditioner i Vadehavet, vadehavsmad-tur, østerstur med waders, bål og bobler. Ture for Vadehavs-interesserede i alle aldre.

Vadehavscentret i Vester Vedsted ved Ribe er - som porten til Unesco Verdensarv og med sine tematiske udstillinger - oplagt at besøge for at tanke viden inden et besøg i Vadehavet.


Læs mere om Vadehavscentrets program i efterårsferien her: https://www.vadehavscentret.dk/guidede-ture-og-aktiviteter/efteraarsferien

Billetter til Fulton og øvrige ture i uge 42: https://www.vadehavscentret.dk/guidede-ture-og-aktiviteter/turkalender og til Vadehavscentret: https://billet.vadehavscentret.dk/88188/da/Entre_til_Vadehavscentret


Foromtal og deltag gerne i turene.

Kilde: Vadehavscentret