To ting står højt på boligsøgendes ønskeliste – se dem her

dato

Mange boligsøgende efterspørger de samme kriterier, når de søger efter bolig på Boligsiden. Dog er der to kvaliteter, som flest drømmer om.

Skrevet af: Henriette Hejlskov | Boligsiden

Hvor stor skal boligen være? Hvor skal boligen ligge? Og hvor meget må boligen koste?

Hvis du enten har været eller er aktivt boligsøgende, så har du måske været i gang med det helt store arbejde, der ligger i at finde frem til de absolut vigtigste kriterier for din fremtidige bolig.

Og når først du har fået styr på det rent lavpraktiske som størrelse, økonomi og beliggenhed, kommer det sjove. Nemlig de særlige egenskaber, som ligger højt på ønskelisten for netop din drømmebolig.

Det kan være muligheden for at dyrke din hobby i hjemmet, drømmen om at eje en patriciervilla, behovet for at kunne drive erhverv fra boligen, eller måske ønsket om at kunne fejre kommende arrangementer i egen gildesal.

Drømmene kan være mange og meget forskellige for hver enkelt boligsøgende, og så alligevel.

En gennemgang blandt de søgeord, som Boligsidens brugere hyppigst bruger, når de søger bolig på Boligsiden, viser nemlig, at mange boligsøgende deler de nogle af samme drømme.

Eksempelvis viser det sig, at der især er to søgeord, som blev brugt absolut flest gange i maj måned.

Førstepladsen går til ordet ’havudsigt’, som der var i alt 17.550 søgninger på i maj. Dernæst følger ordet ’altan’ med i alt 11.248 søgninger.

”Ikke overraskende er det netop de to ord, som flest drømmer om for deres fremtidige bolig. Faktisk har netop havudsigt og altan været blandt de hyppigst benyttede søgeord i årevis,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det viser jo, at mange danskere har et ønske om, at deres fremtidige bolig skal have adgang til en form for uderum, der er til glæde i hverdagen, og som ikke nødvendigvis handler om praktik. Om det så handler om at kunne nyde havudsigten fra køkkenvinduet, imens man skræller kartofler, eller om det er at se solopgangen til morgenkaffen fra egen altan eller noget helt tredje, så tyder det altså på, at uderummet står højt på mange boligsøgendes ønskeliste.”

På tredjepladsen for de mest søgte ord i maj måned var ordet ’håndværkertilbud’ med 3.302 søgninger efterfulgt af ordene ’swimmingpool’ og ’garage’ med henholdsvis 2.628 og 2.153 søgninger.  

Top-5: Søgeord for boligsøgende på Boligsiden
Diagrammet viser de ord, som der er blevet søgt på flest gange på Boligsiden i maj 2024 samt antallet af gange, ordene er blevet søgt på.


Kilde: Boligsiden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.