Esbjerg-borgmester besøger get2sport håndboldskole

Foto: DIF.
dato

Get2sport håndboldskoler skal være med til at styrke idrætsfællesskaber i udsatte boligområder og arbejde aktivt for, at alle børn møder det danske foreningsliv. 

Af Nick Kolbech Hansen

For andet år i træk vender get2sport håndboldskole tilbage til Kvaglund IF. Og det er de utroligt glade for i Kvaglund IF, fortæller Carsten Hille Rasmussen, der er formand i foreningen.

- Get2sport håndboldskolen sætter fokus på vores fantastiske sport og bidrager til den vigtige indsats i vores område; nemlig at præsentere børnene for det lokale foreningsliv. Og så skaber håndboldskolen et godt samarbejde mellem os (klubben, red.) og den lokale skole.

Som én af de to første foreninger nogensinde afholdt Kvaglund IF i Esbjerg sidste år get2sport håndboldskole. Og med stor succes. 50 procent af de nye ansigter, der mødte op på håndboldskolen, er nemlig blevet i foreningen efterfølgende.

Formand i DanskHåndbold, Morten Stig Christensen, er derfor også glad for, at Kvaglund IF igen kan byde velkommen til get2sport håndboldskole:

- Håndboldhallen er meget mere end et sted, hvor man lærer at spille håndbold. Det er igennem idrætten, foreningen og holdet, at børn og unge udvikler kompetencer, der ikke fås mange andre steder. Og så er det et frirum, som alle børn uanset etnicitet og baggrund skal have lov at møde. 

Idræt for alle børn og unge
Siden 2005 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) arbejdet med tiltaget DIF get2sport for at øge inklusionen af udsatte børn og unge i det organiserede idrætsforeningsliv. De glæder sig derfor også over, at Kvaglund IF endnu engang er med til at arrangere get2sport håndboldskole:  

- Kvaglund IF er med til at vise, at foreningslivet kan så meget mere. Her udlignes sociale forskelle, og børn og unge får motion og venner samtidig med, at de lærer om de danske foreningstraditioner, fortæller Kristina Lind Thrane, der er projektleder på get2sport.

Formålet med DIF get2sport er at støtte og styrke idrætsforeningernes frivillige kræfter til at kunne håndtere, når der kommer medlemmer med særlige udfordringer. F.eks. samarbejder DIF get2sport med landets kommuner om ressourcepersoner, der kan aflaste frivillige kræfter, så de frivillige kan koncentrere sig om træningen og om at skabe sociale fællesskaber.

Udover i Kvaglund IF i Esbjerg afholdes der også get2sport håndboldskole hos IF Stadion i Brønshøj-Husum, Bolbro GIF nær Odense samt hos Ishøj Håndbold klub.

Besøg:
Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), besøger get2sport håndboldskolen lørdag den 30. september kl. 13.00. Derudover vil flere spillere fra Ribe-Esbjerg HH også være til stede.  

Get2sport håndboldskolen i Kvaglund IF foregår den 29. – 30. september 2023.

Kilde: DanskHåndbold | DIF