Sådan bliver et online møde en succesoplevelse

Profilbillede

Dette indhold er sponsoreret

Online møder bliver brugt mere og mere på arbejdsmarkedet, fordi det er så fleksibelt. Det kan dog også falde til jorden, hvis man ikke skaber struktur over det. Få her nogle tips til, hvordan man skaber det succesfulde online møde.

Det skal være fleksibelt

Hele idéen med at holde et online møde er, at det kan være fleksibelt, så man kan mødes, selvom man befinder sig vidt forskellige steder. Det er dog ikke altid, at forbindelse, lyd, skærmdeling osv. fungerer optimalt, alt efter hvilke devices, man bruger til formålet. Hos Barco har man udviklet en teknologi, som netop forbedrer oplevelsen og fleksibiliteten ved et online møde. Man kan fx. bruge produktet ClickShare, som man kan koble til en hvilken som helst device, som man bruger, og derved får udvidet billedet, audio, sikkerhed og meget mere, så onlinemødet når nye højder. Det er et godt redskab, hvis der fx. er tale om en virksomhed, hvor medarbejderne rejser meget rundt i verden, og dermed er spredt over store afstande. Så er det vigtigt, at online møderne er effektive og ikke mindst nemme at koble sig på overalt.

Den gode kommunikation

Når man holder online møder, så er det endnu mere vigtigt, at kommunikationen er i orden, da det kan være svært, at have det samme overblik over, hvem der har ordet, som det er ved et fysisk møde. Det kan være en god idé at stille endnu mere specifikke spørgsmål, end man ellers ville gøre, og gerne fortælle, hvem spørgsmålet er rette mod. Rent praktisk, så er det et godt udgangspunkt at aftale, at alle har mute-knappen slået til, når man ikke har ordet, da lyde fra omgivelserne er forstyrrende for alle de andre mødedeltagere. Fordi alle sidder bag en skærm, så kan man ikke bruge kropssprog og mimik på samme måde, og man kan ikke se, hvem en person kigger på. Derfor er det vigtigt at være tydelig, når man spørger en bestemt person om noget, ved at nævne navnet og ikke bare kigge på personen.

Hold kortere møder

Online møder fungere bedre, og er mere effektive, hvis de ikke er alt for lange. Har man mange emner på dagsordenen, så kan man dele det op i flere kortere møder, da det er sværere at holde koncentrationen i længere tid, når mødet foregår virtuelt. I den forbindelse er det også vigtigt, at pointere, at det ikke er alle slags møder, som kan holdes online med succes. Nogle emner skal håndteres og diskuteres fysisk, så der ikke sker misforståelser. Det er mest af alt en vurderingssag, hvor man kan prøve sig frem og gøre brug af tidligere erfaringer.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen